Bostuin met spel van zon en schaduw

TAGS: , , ,

Deze bostuin in Limburg is nu echt tot zijn recht gekomen. De voornaamste wens van de bewoners was om de grens tussen het bos en de tuin te laten vervagen. Het bos is niet langer slechts een decoratief element, maar speelt een prominente rol. Waar eerder een duidelijke scheiding was tussen het bos en de tuin, loop je nu moeiteloos via een pad het bos in. De onderbegroeiing van klimop en rhododendron zorgt voor een geleidelijke overgang. In het vroege voorjaar zorgt het prille groen voor een transparante sfeer, terwijl het in de zomer onder de hoge bomen heerlijk koel is.


Genieten

Het ultieme genieten staat centraal; de bewoners maken vaak gebruik van de houtgestookte hottub die, voor extra privacy, subtiel verscholen ligt achter een beukenhaag. Het luxueuze tuinhuis is van alle gemakken voorzien. Er is niet alleen een loungehoek met televisie en minikeuken maar ook een sauna en buitendouche. Een heerlijke plek tijdens warme dagen en zomeravonden. De twee vijgenbomen in pot zorgen voor een robuust groen element op het grote terras. Het is ruim genoeg voor ontspannen avonden met vrienden en familie.


Groene basis

Rust en structuur zijn de pijlers van deze bostuin. Het zonlicht wordt gefilterd door het bladerdak van de hoge bomen, waardoor mooi spel van licht en schaduw ontstaat. De hagen en het gazon zorgen voor een groene basis met hier en daar wat kleur van bloembollen en vaste planten tussen het groene geraamte. Buxusbollen, beukenhagen, rhododendrons en Carex geven een mooi winterbeeld. De planten hebben subtiele vormen en kleuren waardoor er een evenwichtig geheel ontstaat. In de winter worden de vogels gevoerd en door de vele vogelhuisjes vinden ze ook in andere seizoenen onderdak.

Deze tuin nodigt uit om elke dag te genieten van een van de fijne plekken en om vanuit de tuin een wandeling door het bos te maken.


Tuinontwerp & beplantingsplan – de Buitenkamer tuinontwerp