Meer leven in je tuin, 10 tips!

egel en slak

Met meer leven in je tuin creëer je niet alleen een natuurlijk evenwicht maar maak je het jezelf ook veel makkelijker. Dit is te realiseren in je eigen tuin, die vormt namelijk de verbindende schakel tussen mens en natuur. Een levende tuin is een tuin waarin je de natuur kunt zien, voelen, horen, ruiken én proeven. Waarin je kan genieten van de vogels, bijen en vlinders om je heen. Door het scheppen van de juiste voorwaarden ontstaat er een groene oase waar niet alleen veel dieren zich thuis voelen maar waar ook rekening wordt gehouden met duurzaamheid. Kleine veranderingen kunnen al een heel verschil maken.

Dichtbij de natuur

Na een drukke dag tot rust komen door te genieten van de natuur in je eigen tuin. Wie wil dat niet? Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich gelukkiger voelen in een groene omgeving. Wil je ook volgen hoe een merel haar jongen voert, hoe de nachtvlinders zich verdringen bij de kamperfoelie en hoe bijzonder een zweefvlieg vliegt? Zorg dan voor een levende tuin zodat je alles van dichtbij kan meebeleven.

Een groene omgeving

Omdat het klimaat verandert zullen we in de toekomst meer last krijgen van wateroverlast in de vorm van grote stortbuien. Om dit te voorkomen kan je het regenwater afkoppelen en dit ten goede laten komen aan de grond. Daarnaast ontstaat in steden door de dichte bebouwing het hittestress effect, in de zomer wordt het in de stad te warm. Door zoveel mogelijk groen aan te planten kan je dit effect tegengaan. Alles telt mee, dus ook geveltuintjes en balkon- en daktuinen. Met een paar goed gekozen planten en struiken creëer je ook in de stad een groen paradijsje!

Gratis tips

Wil je ook weten hoe je meer dieren naar je tuin lokt en op welke manier je een natuurlijk evenwicht realiseert? Ontvang dan het 10 stappenplan en vorm je tuin om naar een levende tuin. Hierdoor geniet je met nóg meer plezier van je tuin.